Haveplaner for 2017

Endelig blev det forår, og endelig kom der ferie! Jeg har virkelig glædet mig både til afslapning og til at få fyret op under havesæsonen. Der er nu noget over at gennemgå haven efter vinter og se, hvilke projekter sæsonen skal byde på.

Jeg har lagt ud med at beskære nogle blomsterbusketing (efter kyndig vejledning fra både mor og svigermor), samt fjernet grene og blade, der flød rundt omkring. Så er der ligesom rent lærred. Jeg har lært af sidste års køkkenhaveproces og planlægger igen at forsøge mig med de ting, der blev en succes. Sidste år havde jeg desuden bøftomater på teressen, som jeg havde sået som frø. Det gik ikke så godt, da de store tomater ikke fik sol nok, så i år prøver jeg mig med cherrytomater, som jeg har købt som færdig plante. Der tænker jeg, at chancerne for succes er større. Dog var der et par bøftomatfrø tilbage fra sidste år, som lige får et skud mere (men måske knap så meget tålmodighed som dem sidste år fik). I dag har jeg forspiret krydderurter og andre frørester fra sidste år plus omplantet de der små plantepotter fra Bilka. Sidstnævnte blev ikke til det store sidste år, men får en chance til, når man nu får dem gratis og alt muligt. I øvrigt klamt som de potter mugner! Eller er det kun hos mig, de gør det? Jeg måtte plante dem om efter fire dage – føj.

 

Min kære handyman herhjemme har netop banket en plantekasse sammen til krydderurter, hvilket jeg virkelig ser frem til at få gang i – det bliver så fint og lækkert!

Jeg planlægger et par andre projekter i år. For det første skal vi videre med vores evighedsprojekt, hvis nogen husker det. Garanteret om det heller ikke bliver i år, stensætningen står færdig 😉 Men pyt, jeg regner med at blive boende her mange år i nu.

Sidste år fik vi plantet en hæk, som jeg har store forhåbninger til skal vokse sig stor og stærk og skærme ud til vejen. Derfor skal den have alt det gødning, den kan trække! Der gik dyr i den sidste år, så den ser lidt ramponeret ud. Jeg vil helst ikke sprøjte, men jeg har hørt at det kunne hjælpe at give den brændenældevand. Så planen er at smække nogle brændenælder ned i regnvandsbeholderen, og give den det. Jeg krydser fingre!

Et andet projekt er at få plantet nogle buske i den ene ende af haven. Vi har stakit, og jeg vil gerne have blødet looket lidt op, for at gøre haven mere indbydende og hyggelig. Så jeg skal igang med at researche busktyper, og se hvad vi skal prøve kræfter med.

Sidst men ikke mindst er det planen at være virkelig meget udenfor i år 🙂 Min søn er blevet større og er nu begyndt at nyde at være udendørs. Det gør det hele lidt nemmere og sjovere, og jeg ser frem til mange timer i haven. Vi har et hundehus i haven, som i øvrigt skal have savet en dør, så det kan bruges til legehus.

Hvor sidste år, som var vores første i huset, handlede om at få fjernet det, vi ikke vil have i haven, bliver i år mere om at få opfyldt de behov, vi har til en have. Den skal være indbydende, hyggelig, smuk, sjov, spiselig, naturlig og fuld af ting man kan gå igang med!

Husk at du kan følge Små Forskelle på Facebook , Instagram og Bloglovin’ 🙂 

You Might Also Like

1 kommentar

  • Besvar
    katrine
    11. april 2017 at 14:55

    Det lyder som et dejligt haveprojekt, du har foran dig. Det glæder jeg mig til at følge med i. Hvis jeg må komme med en anbefaling, så vil jeg helt klart anbefale dig at lave en (med tiden) hæk af hortensiaer foran dit plankeværk, bagved dem og op ad plankeværket ville jeg sætte clemantis. De kan tåle skygge, er mega nemme at passe, får de smukkeste blomster og du kan få dækket plankeværket både i højden og i bunden. Kh Katrine

  • Skriv en kommentar