En lidt grønnere jul hos The Body Shop

Mit indlæg om juleæskerne hos The Body Shop gik desværre tabt i et teknisk uheld, så jeg har nu forsøgt på bedste vis at genskabe det 🙂

The Body Shop har i år lanceret et nyt bæredygtigt initiativ i deres julekampagne. De har nemlig lanceret fine æsker som deres gavesæt kommer i, som kan bruges i andre sammenhænge. Der er forskellige designs, og der er altså nogle ret fine nogle imellem 🙂 De har også lavet gaveæsker, som du får med, når du køber for 250 kr i december. De er lavet af genbrugsmaterialer fra Community Trade virksomheden Get Paper Industry. Sådan to har jeg modtaget som gave. Udover at bruge dem som gaveæsker tænker jeg, at de kan bruges til diverse opbevaringsformål. Hjemme hos mig holder de styr på huer og vanter i entreen. Mit eneste kritikpunkt af initiativet er, at ikke alle gaver bliver pakket i en gaveæske. Jeg synes ikke helt, det er helt okay, at man skal have købt for et særligt beløb – altså en gave er vel en gave? Det er dog en formidlende omstændighed, at de bruger genbrugspapir til at pakke de øvrige gaver ind i. Men stadigvæk.

Udover dette juleinitiativ, har The Body Shop nogle ret gode fremtidsplaner på bæredygtighedsfronten. De har lanceret et nyt commitment med en målsætning om at blive verdens mest etiske og bæredygtige globale virksomhed. Bum.

Et uddrag af deres nye initiativer i deres commitment er, at de vil:

  • Fordoble deres Community Trade program
  • Sikre at 100 % af deres naturlige ingredienser kan spores og er bæredygtigt dyrket, for dermed at beskytte 10.000 hektar skov og naturlige miljøer
  • Offentliggøre, hvilke naturlige ingredienser, de anvender, hvilke ingredienser, de har fra grøn kemi, samt graden af produkternes bionedbrydelighed og vandmiljøpåvirkning
  • Reducere deres butikkers aftryk på miljøet, når de bygger eller renoverer eller redesigner dem
  • Udvikle og lancere 3 nye bæredygtige emballageløsninger
  • Forsyne 100 % af deres butikker med grøn eller CO2 neutral energi
  • Reducere deres butikkers energiforbrug med 10% hvert år
  • Sikre at 70% af deres emballager ikke indeholder fossile brændstoffer

Egentlig har jeg altid været lidt skeptisk omkring The Body Shop i forhold til deres ansvarlighed på miljøområdet. De er kendt for deres initiativer omkring social ansvarlighed, men jeg har savnet det bæredygtige aspekt. Og det kommer så nu! Selvfølgelig er der punkter, der kunne være bedre (sådan vil det altid være), men jeg mener, at det er er vigtigt skridt i den rigtige retning! Jeg håber det smitter af på den andre globale virksomheder, så der kommer noget konkurrence om, hvem der er mest bæredygtig 😉

Så alt i alt er jeg ret glad for at have fået denne information om The Body Shops nye commitment og initiativer. Det har på flere måder ændret mit syn på dem som bæredygtig virksomhed, og jeg hepper på dem og deres nye commitment 🙂

I øvrigt glædelig december herfra, jeg har ikke meget tid til overs i øjeblikket, så jeg har slet ikke fået julet på bloggen 🙂

De to æsker er modtaget som en gave fra The Body Shop.

You Might Also Like

0 kommentarer

Skriv en kommentar