10 mode musthaves jeg egentlig ikke ‘må’ have

img_6965

Denne type indlæg har jeg lavet en gang før. Min tanke med indlægget er ikke at fortælle, hvad jeg synes er rigtigt eller forkert. Heller ej at pege fingre af de nævnte ting. Overhovedet ikke. Dette handler i stedet om 10 ting, jeg har overvejet at købe, fordi andre har kaldt dem musthaves. At dem må man da eje. Selvom jeg generelt ikke bliver videre påvirket af modedikteringer, så har jeg alligevel kortvarigt overvejet, om jeg burde købe disse ting. Især hvis jeg ser dem nok gange rundt omkring. En liste som denne ser forskellig ud for alle – det er mere princippet, det handler om.

Jeg synes, der er et overdrevet fokus på ting, man bør købe, især i blogverdenen (jeg er med på, at jeg selv anbefaler produkter på bloggen, og derfor måske virker dobbeltmoralsk – det kommer der et indlæg om snarest). Derfor synes jeg, det er meget sjovt at lave indlæg om ting, som jeg ikke føler et behov for at købe. Selvom indlægget jo stadig har sit fokus på materielle ting, så er det en måde at konkretliggøre min pointe. Det er en måde at flytte fokus fra alt det, jeg gerne vil have (som jo hurtigt kan blive en liste, der aldrig ender) til alt det, jeg ikke behøver, og som ikke vil gøre mig gladere/pænere/mere trendy/accepteret osv. Altså et led i processen omkring at blive en mere kritisk og bevidst forbruger.

Så er den alvorlige, lidt tvære del ovre – nu til listen:

1) Clutches. Jeg har én, som jeg købte i genbrug, men har aldrig brugt den. En taske uden hank/rem føles bare ikke rigtig som en hjælp. Altså hvis man stadig skal holde skidtet i hånden, hvad er pointen så?

2) Halvlange A-formede løse nederdele (er der et modeord for dem?). Jeg ser dem alle vegne og har derfor flere gange overvejet, om jeg bør kaste mig ud i dem. Men de er utroligt langt væk fra min stil, så selvom mange af de trendy piger ser godt ud i dem, så duer de ikke for mig.

3) Sportstoppe. Jeg går ikke op i træning. Når jeg endelig motionerer, klarer en almindelig top jobbet fint. Alligevel tænker jeg hver gang, at jeg da næsten burde have en fiks neonfarvet træningstop.

4) En læderjakke. De er så integreret en del af modebilledet, at jeg nogle gange har overvejet, om jeg burde have en  for at være moderne.

5) Tårnhøje stiletter. Jeg er så træt af parolen om, at man ikke kan være lækker i flade sko. I mange år har jeg forsøgt at føle mig godt tilpas i stiletter – igen fordi det ‘bør man jo’. Diverse modeeksperter fabler evigt og altid om, at kvinder skal op på høje hæle (og de skal gå ordentligt i dem!), og at 7-8 cm i hvert fald ikke er nok. Det er så ensidigt et billede af femininitet og lækkerhed. Faktisk kender jeg ikke særligt mange kvinder, der har det decideret godt i stilletter. Det er ikke fordi, jeg er modstander af dem overhovedet. Jeg synes, det kan se brandlækkert ud! Jeg er blot modstander af, at det er det eneste rigtige fodtøj for feminine sexede kvinder. Jeg føler mig ikke godt tilpas på høje hæle, ergo udstråler jeg ikke udpræget lækkerhed. Er jeg godt tilpas, føler jeg mig meget mere lækker. Så er det vidst på plads, den har presset sig på  længe 😉

6) Svinedyre tasker. Med fare for at lyde som en meget jysk fattigrøv, så synes jeg, det er fuldstændig vanvittigt at kaste så mange penge efter en taske. Det der med mærkevarer, har aldrig sagt mig noget. Kvalitet og design kan jeg forstå, men at noget er lækkert, fordi det er Chanel? Mærker siger mig ikke noget, men jeg kan godt indimellem tænke “det er jeg da nødt til at prøve engang, bare lige for at se, om det er mig”. Men det er netop det, mærkerne og reklamerne sælger. At så er man en rigtig Chaneltype.

7) En bomberjakke. De ser cool ud, men klæder ikke mig.

8) Boyfriend jeans. Igen de ser cool ud på andre. Men de passer hverken til min stil eller til min kropstype. Derfor burde det være indlysende, at de ikke er for mig.

9) Herreskjorten. Jeg har ofte stødt på herreskjorter med flip i hvid eller lyseblå, som er betegnet som musthaves. Derfor har jeg tænkt, at i takt med at jeg er blevet ældre, er det nok den vej, jeg skal stilmæssigt. Fordi det ser modent og businessagtigt ud. Det passer dog hverken til min stil eller kropsform.

10) Crop tops. Okay det var en meget kort overvejelsesfase. Det går bare ikke. Af mange grunde.

 

Hvordan har du det med musthaves? Og hvad synes du om denne type indlæg?

You Might Also Like

2 kommentarer

 • Besvar
  Liv
  6. november 2016 at 20:38

  Haha jeg er så enig i den med clutches, jeg har prøvet det – det går ikke synderligt godt når man har en hukommelse som en si 🙂

 • Besvar
  Katrine
  7. november 2016 at 11:17

  Haha, jeg elsker det her indlæg og er enig med dig om en hel del af punkterne 🙂 Inspireret af dig vil jeg skynde mig at bytte de culotte-bukser, jeg købte i Zara den anden dag, og som hænger og kigger på mig i skabet. De klæder mig bare ikke. Punktum. Uanset, hvor mange magasiner, der skriver, at jeg bør købe et par. Så tak <3

 • Skriv en kommentar