Om et mindre evighedsprojekt

img_6194

Da vi overtog vores hus sidste år, var der et bælte på et par meter i siden af haven, der var helt groet til af buske og krat. Her i sommer gik vi igang med at få alt vildnisset fjernet, hvorefter en forhøjning af jorden dukkede frem. Den ville vi egentlig ikke have, men et andet sted i haven manglede vi jord til at fylde et niveau op. Så burde det jo være let nok liiiige at flytte den smule jord fra det ene sted til det andet. Men jorden under vildnisset var simpelthen smækfyldt med rødder, sten, agern, lerklumper, affald (!!) og jeg ved snart ikke hvad. Derfor besluttede jeg at si det. Det letteste havde været at køre det på genbrugspladsen og købe nogle sække lækkert jord at bruge på det lave sted i haven. Denne model hældte min kæreste nok mere til. Men det er altså for fjollet, plus at jeg jo er stor fan af at bruge, hvad man har. Så jeg lånte en stor si til at lægge henover trillebøren og gik igang med at si. Og si, og si, og si. Det har taget en evighed! Jeg har kun kunne være i haven af små omgange henover sommeren, så det har i den grad trukket ud.

Men nu er vi snart i mål (jubii!) og har fået fyldt op med det lækreste fine si-jord, og jeg har god samvittighed over ikke at have taget den lette løsning – men den bæredygtige. Der er blevet sået græs ovenpå den nye jord, så den del er nu vinket af. Efterfølgende er vi så småt begyndt på en stensætning af en masse sten, der lå sporadisk spredt i bedene, da vi flyttede ind. Igen er det bare en omfordeling af ting vi allerede havde. Her står det så stille pt. men så er der også noget at lave i efteråret (eller næste forår/sommer) 😉

Dette haveprojekt er selvfølgelig en lille ting, men et eksempel på, hvordan det nogengange bare er den bedste løsning at springe over hvor gæret er højest – også selvom det er noget rætti’ bøvl 🙂

Jeg fik ikke taget nogle førbilleder, men her er lidt billeder fra processen:

img_6193

img_6195

img_6197

img_6196

img_6253

You Might Also Like

2 kommentarer

 • Besvar
  Hope
  21. september 2016 at 19:46

  Sejt gået, men noget af en opgave

  • Besvar
   Julie
   3. oktober 2016 at 18:30

   Ja det tog lidt tid og et par nedslidte havehandsker 😉

  Skriv en kommentar