Shoppestop!

IMG_6385

Ja så er det slut. Ikke mere shopping til mig – i hvert fald for et stykke tid. På det seneste har jeg gjort et par tøjkøb, som jeg også har berettet lidt om her på bloggen. I forbindelse med at min barsel var slut, og jeg skulle til at begå mig i den virkelige verden igen, var jeg jeg nødt til at have lidt mere tøj. Så nu har jeg egentlig alt, hvad jeg behøver i mit klædeskab. Dette gælder også på mit sminkebord, hvor jeg jo længe har forsøgt at få opbrugt noget af alt den makeup, jeg har. Her fra september måned skal jeg på su, så det er oplagt for mig at indføre et shoppestop netop nu.

Selvom jeg faktisk ikke shopper så meget, er jeg alligevel vældig tiltrukket af udsalg og rabatkoder, og der ryger indimellem nogle ting med hjem. Selvom jeg for det meste bare kigger, er det stadig med til at fastholde mig i at have lyst til at købe nyt. Og så er det jo bare et spørgsmål om tid, før jeg får mig selv overbevist om et køb 😉 Derfor har jeg lyst til at ændre mit mindset omkring det at shoppe, så inspireret af seje Jane bag bloggen Project Handmade, vil jeg indføre et midlertidigt shoppeshop. Det skal gælde året ud og indbefatte tøj, sko, tasker og makeup. Jeg har dog listet et par undtagelser op:

 • Hvis noget går i stykker og ikke kan repareres. Jeg vil forsøge mig med nål og tråd, men der er succesraten altid 50/50. Så lykkes det ikke, må jeg erhverve mig en erstatning. Her vil jeg bestræbe mig på at købe brugt.
 • Løbesko. Jeg har længe gerne ville have et par gode løbesko. Det overvejer jeg at anskaffe mig, men kun hvis jeg finder de rigtige til en god pris.
 • Hvis jeg løber tør for et basismakeupprodukt som concealer eller mascara, så køber jeg en erstatning. Men umiddelbart regner jeg ikke med, at det sker.

 

Jeg tænker egentlig, at dette projekt bliver lidt hyggeligt. Jeg forestiller mig, at det bliver befriende at fjerne fokus fra alt det jeg ‘mangler’ eller gerne vil have, og i stedet fokuserer på at udnytte det, jeg har. Desuden kan det være, at jeg bliver bedre til at bruge det tøj, der altid ender bagerst i skabet. På den måde håber jeg, at dette projekt vil prikke lidt til kreativiteten 🙂 Jeg har frameldt mig diverse nyhedsbreve (hvilket også var augustudfordringen i Sustain Daily), og er allerede nu blevet mere selektiv med hvilke blogs og onlinemagasiner, jeg besøger. Hvis jeg ikke har tænkt mig at lade mig friste alligevel, er den slags kiggeri jo spild af tid.

Efter nytår vil jeg evaluere på, hvordan det er gået. Måske der også kommer en update undervejs. Jeg glæder mig helt til projektet og synes, det giver god mening hele vejen rundt 🙂

IMG_6391

 

 

You Might Also Like

11 kommentarer

 • Besvar
  Hope
  30. august 2016 at 16:57

  Det bliver spændende

  • Besvar
   Julie
   3. september 2016 at 14:25

   Ja det gør det bestemt 🙂 er allerede blevet fristet ret mange gange, så det kræver nok lige en afvænningsperiode 😉

 • Besvar
  Katrine
  31. august 2016 at 08:46

  Cool – jeg tror simpelthen, jeg joiner din lille udfordring med samme formel (jeg mangler nemlig også nye løbesko men absolut intet andet :-))
  Vil dog åbne for et par lækre og velovervejede genbrugskøb. Jeg er nemlig lige startet på job efter barsel, og kunne nu egentlig godt tænke mig bare lidt nyt 😉

  • Besvar
   Julie
   3. september 2016 at 14:26

   Hvor fedt! Det lyder altså godt, så er vi flere, der kan støtte hinanden 🙂

 • Besvar
  Greatest hits i August – Sustain Daily – inspiration til en bæredygtig livsstil
  1. september 2016 at 05:09

  […] Anne Anton Andreasen er ikke helt færdig med sommeren, og giver tips til hvordan vi kan trække den lidt ind i efteråret. På webmagasinet samlede vi brombær, og Emma gav os en god opskrift med dem, og en idé til morgenmad med the og hygge. Julie har valgt at gå efterår og vinter i møde med et shoppestop. […]

 • Besvar
  Liv
  3. september 2016 at 13:58

  Det er en SÅ god idé – jeg har tænkt mig at gøre det samme.
  Det er helt ufatteligt hvor meget tøj man kan få samlet sammen – men jeg tror dog at jeg vil holde muligheden åben for at købe et lille genbrugsfund af og til 😉

  • Besvar
   Julie
   3. september 2016 at 14:27

   Ja nemlig! Og store dele af det bliver sjældent brugt. Sådan er det i hvert fald hos mig. Men fedt hvis du vil med på vognen! 🙂

 • Besvar
  Anita
  4. september 2016 at 17:13

  Jeg gjorde det samme fra 01.08.16. Blev fristet af et par gode køb på Trendsales. De var “heldigvis” lidt en skuffelse begge to, så NU skal del være. Starter igen!

 • Besvar
  L
  20. september 2016 at 01:07

  ✊✊✊

  Samme her. Bortset fra at det er meget let ikke at ville købe tøj, indtil det pludselig bliver efterår, og man ikke har nogle lange bukser man kan passe efter barslen. Fu—

  Jeg overvejer lidt at skrive købsdato i tøj, for at have begreb om hvor længe det holder, der er især nogle stykker fast fashion der slides op på mindre end ti vaske, og jeg har samtidig t-shirts jeg har haft i ti år(!)

  Man burde holde flere bytte-markeder, nye brugt-fund kan snildt erstatte købeglæden 🙂

  Nu er det her indlæg snart en måned gammelt, hvordan er det gået for folk? Er det lykkes?

  • Besvar
   Julie
   21. september 2016 at 17:34

   Ja det er en udfordring, hvis man akut står og mangler noget. Jeg har lige inden projektets start opdateret med de vigtigste ting, så jeg netop ikke havner i det problem 😉 Ja tøjbyttearrangementer er en vildt god ide – det burde der afholdes nogle flere af.
   Jeg tænker at lave en update om et par uger for, hvordan det er gået for mig. Og det ville da også være fedt at høre fra andre, der er med på vognen 🙂

 • Besvar
  10 ting jeg gør, når shoppetrangen melder sig – Små Forskelle
  28. september 2016 at 19:22

  […] Shoppestop! […]

 • Skriv en kommentar