Inspiration til mere bæredygtigt tøj på budget

Jeg har før skrevet lidt omkring bæredygtigt tøj. Det er ikke et område, jeg er ekspert på, men det fylder dog mere og mere i min bevidsthed. Jeg vil gerne støtte op om en mere bæredygtig tøjproduktion både socialt og miljømæssigt. Jeg kalder det mere bæredygtigt tøj, fordi det tøj jeg taler om her, nok ikke kan kaldes 100 % bæredygtigt.

Jeg handler oftest hos highstreetmærkers bæredygtige linjer. Selvom der er ting, der ikke er optimale med disse mærker, vil jeg gerne støtte op, hvis de er på vej mod en mere bæredygtig produktion. Jeg synes nemlig, at det er supervigtigt, at de store kendte mærker tager deres del i den grønne omstilling. Jeg bryder mig dog bla. ikke om, at de appellerer til overshopping, men det er jo så ens eget ansvar at lade være med. Jeg kan dog godt lide, deres tøj prismæssigt ligger i et leje, hvor de fleste kan være med. Selv har jeg ikke råd til at bruge 1000-3000 kr på et stykke tøj, så hvis du har det på samme måde, skulle du måske tjekke nogle af dem ud 🙂

Jeg har listet de bæredygtige linjer op, jeg oftest kigger hos, når jeg mangler noget:

 • H&M Conscious. De har gode basisting, og er også begyndt at få lidt festligere tøj på hylderne.
 • Vero Moda Green Attitude. Godt nok har jeg aldrig købt noget af det endnu, men har ofte savlet lidt på webshoppen 😉 Jeg kan godt lide, at deres tøj er lidt mere klassisk og feminint.
 • I Føtex og Bilka har mærket VRS ofte billige basisting i økologisk bomuld. Her har jeg købt leggins og undertrøjer, som er i fin kvalitet i forhold til prisen. Desværre har de dog ikke en webshop.
 • Min nyeste opdagelse er linjen The Conscious Choice fra Ellos.dk. De har igen lækre basisting, og jeg har lige modtaget min første bestilling.

IMG_6245

 

Fra Ellos.dk købte jeg en t-shirt i det miljøvenlige stof lyocell og en rullekrave i viskose af bambus. De er begge virkelig bløde og passer perfekt ind i min basisgarderobe. Jeg er vild med grå, som jeg synes er en pæn og mild basisfarve, som passer til det meste.

IMG_6246

T-shirt kan købes her

IMG_6248

Rullekrave kan købes her

Hvis du har lyst til at få yderligere tøjinspiration, så tag at kig forbi Bedremode eller Christina Neubert, som begge er supergode blogs om bæredygtig mode 🙂

Dette indlæg indeholder affiliate links. Det vil sige, at jeg tjener en lille procentdel, hvis du køber noget igennem mine links. Det koster ikke dig mere, men du er med til at støtte mit arbejde på bloggen 🙂  

You Might Also Like

1 kommentar

 • Besvar
  Greatest hits i august – Sustain Daily – inspiration til en bæredygtig livsstil
  5. september 2016 at 07:24

  […] netop den slags modebrands, og giver håb for fremtiden. Julie har også shoppet bæredygtigt, og købt t-shirts i Tencel, mens Marianne har funderet over hvordan man vasker på en skånsom måde. En vigtig detalje i […]

 • Skriv en kommentar