Er der kun kikset gammelt lugtetøj i genbrug?

Det er blevet trendy at købe brugt. Facebook bugner med salgsgrupper, og loppemarkederne har godt med besøgende. Dog fornemmer jeg stadig, at mange synes, at det med tøj fra genbrugsbutikker ikke lige er sagen. Der er måske nogle, der stadig tror, at man kun kan finde uformeligt morfartøj i genbrug. At alt genbrugstøj oser langt væk af gamle klude og lugter af gulvtæppe. Den myte vil jeg gerne gøre et forsøg på at punktere. Fordi ja det er et lotteri, om man finder noget, man kan lide i genbrug. Ligeledes om det lige er den rigtige størrelse. Og ja der er da meget tøj, som er outdatet eller slidt. Men når man så er heldig, så er det altså også bare et stykke tøj med en anden charme over sig, end nyt tøj har. Jeg leder efter samme stil i genbrug, som jeg gør i almindelige tøjbutikker. Dog er jeg lidt mere large med genbrugstøj og tør tage lidt flere chancer. Udover prisen er jeg vild med tanken om, at alt tøj bliver udnyttet bedre ved at komme i cirkulation. Når jeg køber nyt tøj, vil jeg gerne støtte en mere bæredygtig tøjproduktion, men ved genbrug har jeg ikke samme principper. For det tøj er allerede blevet købt, så ved at overtage det, er jeg ikke med til at øge efterspørgslen. Jeg hjælper bare til, at det bliver udnyttet fuldt ud, nu da det er blevet produceret. Giver det mening?

Nå men dette indlæg skulle også handle om, at der selvfølgelig er pænt tøj at finde i genbrug. Går man efter de nyeste trends, er det selvfølgelig ikke lige sagen. Men der er meget tøj at finde, som slet ikke er outdatet, men i stedet basic, tidløst eller klassisk. I større byer er der selvfølgelig de lidt ‘bedre’ genbrugsbutikker med mærkevarer eller særligt udvalgte stykker tøj. Men hvor jeg bor, er der kun de gode gamle Røde Kors, Kirkens Korshær osv., og der synes jeg lidt, at man skal vide, hvad man går efter. Måske jeg laver et andet indlæg om, hvad jeg plejer at lure efter.

Nedenfor har jeg samlet et par af de stykker tøj (det er med vilje jeg ikke skriver ‘items’ eller ‘pieces’, jeg er fra landet, og der hedder det sgu bare tøj 😉 ), som jeg har fundet i genbrug og lige er min stil. Jeg læser indimellem interviews med kvinder, som siger, at hvis de har investeret i noget dyrt tøj, så bliver de tilsvarende mere glade for det. Det kan jeg godt følge, men selv har jeg det næsten modsat. Hvis jeg har gjort et fund, hvor jeg har spottet noget fedt og fået det til en god pris, så bliver jeg lige det ekstra glad for det. Fordi det var et kup – måske I kender det? Det er om ikke andet godt for pengepungen at have det på den måde 😉

Nu til lidt tøj:

genhvid2

gensort

genrød

gengråovergangsjakke

You Might Also Like

1 kommentar

  • Besvar
    L
    20. september 2016 at 01:20

    Jeg fandt både Acne jeans og Mads Nørgaard trøjer på min lokale genbrug, og jeg var fattig og uden indtægt, så det var fantastisk. Jeg ville ønske at man kunne give fattige folk fortrinsret, når man ikke har råd til andet er det så ærgerligt at gå glip af gode og nødvendige køb.

  • Skriv en kommentar