Bloooggen har fødselsdag…

Og det har den jo, og det er i dag!

I dag er det præcis et år siden, jeg skrev mit allerførste indlæg. Det synes jeg kræver et lille fødselsdagsindlæg med en lille opsummering af det sidste år – for hvor er der sket meget!

IMG_0536

I mit første indlæg skrev jeg om min motivation for at starte bloggen. Jeg ville gerne passe bedre på verden. Det vil jeg stadig, men nu ved jeg en hel del mere om, hvordan jeg gør det. Dengang var jeg blevet mere bevidst om affaldsortering, men levede derudover mest ud fra de vaner, jeg havde fået med fra min skolegang på en ‘grøn skole’. Derfor handlede de første mange indlæg om, hvordan jeg selv blev klogere på, hvad man egentlig selv kan gøre i hverdagen. Jeg undersøgte mærkninger, begyndte at skrue ned på mit forbrug, tænkte over madspild og plastik, blev havemenneske, fik kompost og begyndte at bruge vaskenødder.

Noget af det, der har haft størst betydning for min viden og vaner om bæredygtighed, er at jeg så Cowspiracy og begyndte at læse artikler om kødforbrug og klimabelastning. Inden da anede jeg ikke, at kød havde nogen som helst indflydelse på klimaet. Overhovedet. Men den viden har ændret mine spisevaner. Jeg har skåret en del ned på mit kødforbrug og har lært at lave vegetarmad. I januar prøvede jeg at leve som vegetar i en måned, hvilket var spændende og lærerigt at prøve. Faktisk har jeg tit overvejet at forsøge mig med en kødfri periode igen, da jeg holder mere og mere af vegetarmad.

sildsvanemærkemærke

Indlæg om MSC mærket,  Svanemærkede butikker og Oeko-tex mærket

bønnesovslasagnerester

Læs updates om ‘kødfri januar’ samt vegetaropskrifter under kategorien Kødfri måltider.

tæt påmakeupprodukt

Jeg er svært glad for makeup og skønhedsprodukter, men er begyndt at skære ned og bruge flere multiprodukter som et led i at downsize min samling.  

jordbærplantemedumodnebærcloseopkomærteplanter

Læs mere om alt det med at være nybegynder i en have her, min første havehøst og om at begynde at kompostere.

Det er en kreativ men til tider også kompliceret proces at udvikle en blog og finde sin egen vej og skrivestil. Jeg har tit været i tvivl om bloggens potentiale, og om mine indlæg overhovedet giver mening for andre end mig selv. Jeg har ofte reflekteret over balancen mellem faktuel information og egne erfaringer/tips, og overvejet om bloggen hælder for meget i den ene eller anden grøft. Men jeg er begyndt at synes, at indlæggene skal være så jordnære og erfaringsbaserede som muligt, da det passer bedst til selve blogformen.

Det har betydet meget for mig at blive en del af Sustain Daily. Det har både givet en supergod platform for min blog at være på, samt et godt og positivt fællesskab med ligesindede. Det har betydet meget for min motivation om en grønnere livsstil at være i kontakt med andre, der interesserer sig for det samme. Vi bakker hinanden op og inspirerer hinanden, hvilket for mig er med til at udvide min horisont.

Så på det sidste år er jeg blevet noget klogere og mere erfaren, når det kommer til en grønnere livsstil. Jeg er blevet mere handlekraftig og lever mere overens med mine værdier og overbevisninger. Det føles rigtigt at handle og også at turde gå imod nogle normer. Det mod er bloggen med til at give mig.

rørbæksåsti

Jeg vil gerne sige mange tak til jer, der læser med. Det betyder meget, at det jeg skriver, er værd at læse for andre 🙂 Jeg vil rigtig gerne høre, hvilke emner I bedst kan lide at læse om? Hvad kunne I godt tænke jer, at jeg skrev mere om?

You Might Also Like

2 kommentarer

 • Besvar
  Marianne
  14. august 2016 at 11:44

  tillykke med det første år med en spændende blog med tankevækkende indlæg. Hvis jeg skal foreslå emner, læser jeg meget gerne mere om emballage, og et indlæg om ” køb dansk” vil også være spændende

  • Besvar
   Julie
   17. august 2016 at 05:00

   Mange tak skal du have Marianne 🙂 og tak for feedback. Emballage er også noget, der interesserer mig, så det kunne jeg godt finde på at skrive mere om. Og ‘køb dansk’ kunne også blive interessant at skrive om. Så tak!

  Skriv en kommentar