Inspiration til enkel vegetarmad

Jeg har lavet lidt forskelligt vegetarmad på det sidste, og tænkte jeg ville dele lidt af retterne som inspiration. Som jeg før har nævnt, er jeg ikke til omfattende og kompliceret madlavning, så det bliver altid meget simpelt og let at lave. Jeg eksperimentere lidt med, hvordan jeg bedst bygger et kødfrit måltid op, så det er spændende og mættende. Det kræver, at jeg tænker lidt anderledes, end når kød er udgangspunktet. Jeg foretrækker at lave vegetarretter, hvor der både er noget friskt, noget bagt/stegt og noget der mætter godt. Den type måltid er også let at lave i etaper, hvis det skulle ske, at man bliver distraheret af en sur baby undervejs 😉

Jeg har ikke skrevet opskrifter på, netop fordi retterne er simple. Men hvis du har spørgsmål, er du selvfølgelig mere end velkommen til at spørge 🙂

bønnerogfritter

Blandet salat med koriander og sesamfrø, edamame bønner, fritter af søde kartofler, grøn pesto og gulerødder 

IMG_5376

Salat med ristede asparges og kikærter (og masser af hvidløg og rosmarin), æbler, persille, spinat, yoghurt på toppen og croutoner af noget tørt franskbrød. 

rigtigsalatmedsvampe

Salat (fra haven sgu endda!) med radisser, tomater, gulerødder, fritter af søde kartofler og ristede champignoner med solsikkekerner.

tortilla3 

Indiskinspirerede blomkålsris, salat med broccoli, tomater og persille samt cremefraiche med en sjat olivenolie og lune tortilla.

thaiwok

Thaiwok med nudler, broccoli, blomkål, løg, gulerødder og cashewnødder. Wokket med en sovs af soya, fiskesovs, hvidløg, citron/lime, chili og sukker. Mums!

grillet champignonermajskolbergrilletsquash

Jeg synes hurtigt at grillmad kan blive lidt af en kødfest. Derfor prøver jeg mig lidt frem med grillede grønsager. Her champignoner, majskolber og squash, hvilket vi fik med en god salat med krydderurter i. 

 

Har du lyst til endnu mere inspiration til kødfri måltider, har jeg tidligere lavet følgende opskrifter:

Soyabønnedeller

Pasta med spinatsovs

Basissovs til wokretter

Vegetarkødsovs med linser

 

God fornøjelse og god appetit 🙂

 

 

 

You Might Also Like

1 kommentar

  • Besvar
    Greatest hits fra juli – Sustain Daily – inspiration til en bæredygtig livsstil
    31. juli 2016 at 08:45

    […] omkring i netværket. Julie spiser tit lette vegetarretter, som kan laves når babyen sover, og viser inspiration til 5 lette retter. Marianne har altid gang i noget i køkkenet, og har denne måned givet en meget grundig guide til […]

  • Skriv en kommentar