Mit første møde med mikrogrønt

Indlægget indeholder reklame i den forstand, at jeg har modtaget produkterne som gave fra Sprout. Jeg har skrevet min ærlige mening om produkterne.

Hvis du har fulgt med hos Sustain Daily, har du måske set, at månedens udfordring er at plante noget spiseligt. Den er jeg med på! Jeg har nemlig i forvejen gang i diverse spirer, og der er kun kommet flere til i denne måned. Derfor takkede jeg da også ja, da jeg fik muligheden for at teste Tiny Gardens fra Sprout.

kasser indhold

Jeg modtog fem små grønne æsker, som indeholder frø samt et hampmåtte. Måtten gøres våd, frøene spredes over, og så vander man dem ellers bare de næste dage. Det er samme koncept som med karse. Efter en uges tid er frøene blevet til små spirer i karsestørrelse. Jeg havde nok ikke læst beskrivelsen på hjemmesiden grundigt nok, så jeg gik spændt og ventede på, at spirerne blev til grønsager. Det undrede mig lidt, hvordan eksempelvis radisser kunne gro ovenjords, så det ville jeg se, før jeg troede det… Det fik jeg så ikke at se, da der i disse æsker er tale om mikrogrønt (hvilket jeg troede, betød at man såede grønsager i små mængder. Det kunne jeg jo godt lige have googlet!). Men det vil altså sige, at man spiser spirerne, når de har fået de første blade, og det er slet ikke planen, at de skal blive til ægte grønsager! Aha. Så var det måske derfor, det heller ikke lykkes mig at plante dem ud i køkkenhaven, for så at vente videre på, det blev til grønsager. Godt så. Efter denne opdagelse havde jeg ærlig talt lidt svært ved at se ideen i konceptet. Altså federe finder jeg hellere ikke karse, og i mine øjne bliver det ikke federe af at være karse fra broccolifrø. Så jeg måtte jo sætte mig lidt ind i sagerne. Jeg fandt ud af, at man dyrker mikrogrønt, fordi smagen heri er mere intens end i fuldvoksne grønsager, og indeholder ligeledes flere næringsstoffer. Derudover er bladene ret dekorative og giver et flot visuelt pift til maden.

frøsået

Tilbage til mit projekt. Heldigvis havde jeg plantet i etaper, så de sidste varianter kunne jeg nå at teste på den rigtige måde. Smagen viste sig at være er fin, de smager af det de er – spirer. Visuelt er de da også pæne, og spicer lige en salat eller en rugbrødsmad op.

tomatmad

 

 

 

Jeg har samlet lidt punkter om de fordele og ulemper, jeg ser ved disse Tiny Gardens. Fordelene først:

-Det er let, hurtigt og hyggeligt at plante og passe. Det er en sjov lille hyggeaktivitet med børn især, noget jeg gerne vil lave med min søn, når han bliver større. Der er god og vigtig læring i det for børn, som ikke kræver det store af den voksne.

-Det smager godt, er pænt og er lidt anderledes, hvis man har lyst til at prøve noget nyt.

-Generelt er jeg pjattet med hjemmedyrket grønt, da man jo ved, hvordan det er blevet behandlet, at det ikke er sprøjtet osv. Man føler sig altså også lidt stenalderagtig på den fede måde, når man høster noget, man selv har plantet og passet 😉 – også selv om det kommer pakket og klar i en kasse.

påhviskestykker

karse

Jeg kommer ikke udenom, at jeg ser nogle ulemper:

-De mætter ikke. De bidrager ikke synderlig med at brødføde familien, når man tænker på, at man har brugt tid på at passe dem. De bidrager kun med et ekstra lille pift. Jeg kan godt lide tanken om, at det man gror, erstatter nogle af de varer, man køber i supermarkedet. Så giver det bedst mening for mig. At man bidrager til at forsyne husstanden med mad. Og der er bare ikke meget mad i sådan noget mikrogrønt, og jeg ville aldrig købe det i en butik, hvis jeg faldt over det. Med mindre jeg lige havde gourmethatten på den dag.

-Tiny Gardens kommer i ret små portioner. Derfor skal det kun være pga. hygge til par ganges brug. Man kan ikke invitere gæster og regne med, at der så er mikrogrønt  til hele banden.

-Hvis man stiller pris og udbytte op imod hinanden, synes jeg altså ikke, at man får nok for pengene. Så igen skal det være for processens skyld man gør det.

burgerkarsesalat

Så alt i alt er det en sjov lille ting at lave, hvis man hygger sig med den slags, eller vil prøve at så noget overskueligt med sine børn. Jeg kan læse rundt på nettet, at nogle er blevet vilde med at eksperimentere med forskellige sorter af mikrogrønt, og at det endda skulle være lidt trendy (måske det bare ikke er nået til Lindved?). Selv vil jeg dog hellere bruge min energi på grønsager og krydderurter, som giver lidt mere udbytte. Men det er jo heldigvis smag og behag 🙂

You Might Also Like

0 kommentarer

Skriv en kommentar