5 små havesysler

Det kommer virkelig bag på mig, hvor meget jeg er faldet for det hersens haveliv. Jeg havde virkelig ikke set den komme! Pludselig finder jeg stor tilfredsstillelse i at nusse rundt i haven og hive mælkebøtter op og vande ting med vandkanden. Jeg elsker den ro og tilstedeværelse, der er ved at tulle rundt mellem sanseindtrykkene derude.

I et tidligere indlæg beskrev jeg mine tanker om det at have fået have, samt hvilke projekter jeg ville søsætte i år. Jeg er så småt igang med flere forskellige ting, som jeg hygger mig vældigt med.

tomatplanter

-Jeg er ved at have nogle fine små tomatplantespirer i vindueskarmen. Jeg har passet og plejet dem, men nu ved jeg så ikke rigtigt, hvad næste skridt er. Måske de skal plantes ud, måske de skal have en pind at støtte sig til. Min mor kan garanteres guide mig 😉

nyttræ

-Rundt omkring i haven har jeg fundet små skud af forskellige planter blandt ukrudtet. Nogle har jeg hevet op i min iver, andre har jeg nænsomt prøvet at flytte. Jeg har et par store bed, som trænger til at få suppleret op. Så jeg synes, det var bedre (og mere bæredygtigt) at forsøge at bruge de skud og spirer vi har, i stedet for at smide dem væk. I hvert fald de af dem, jeg har lyst til at beholde. Vi har også forsøgt os med at flytte et træ, der dukkede op mellem noget buskads, vi fjernede. Det ville jo være skønt, hvis det kunne gro videre.

 

regnvandsopsamler

-Min splinternye regnvandsopsamler er jeg meget begejstret for! Jeg var lidt overrasket over, hvor meget vand der går på en havevanding i disse tørre dage. Godt nok vander jeg ikke alt, men det føles stadig som spild af drikkevand. Så når vi nu snart får noget regn, vil jeg glæde mig til at tappe vand i min vandkande fra tønden (og ja jeg mener seriøst, at jeg vil GLÆDE mig – så haveagtig er jeg sgu blevet!)

krydderpotter

bilkapotte

-Det der med at dyrke krydderurter krævede åbenbart lige et par forsøg. I vindueskarmen kom der små lusagtige knopper på, så nu prøver jeg udenfor i krukker. Jeg har også gang i de der små plantebægre fra Bilka og Føtex. Ikke at jeg regner med, at de kan brødføde hele familien hverken halvt eller helt. Men det er nu meget hyggeligt alligevel.

lilla blomster

-Sidst men ikke mindst er det at fjerne ukrudt blevet min nye yndlingsbeskæftigelse. Der ligger virkelig en tilfredsstillelse i at lave fysisk arbejde, hvor man kan se, hvor langt man kommer. Jeg arbejder mig meeeget langsomt men omhyggeligt igennem bedene, hvor jeg sidder på min flade, hører podcasts og river ukrudt op, imens jeg nyder solen. Det er ren balsam for krop og sjæl!

pinkblomster

Næste projekt er at få gang i køkkenhaven.

Jeg håber I nyder vejret, mon ikke nogle af jer også har gang i havesyslerne?

You Might Also Like

3 kommentarer

 • Besvar
  Emma
  12. maj 2016 at 20:21

  Det lyder altså også virkelig rart, sådan at kunne hænge ud dybt inde i et bed. Den virkelig havenørdsprøve må være, om du har købt sådan en skumgummidims at sidde på?

  • Besvar
   Julie
   16. maj 2016 at 19:08

   Haha dog ikke (endnu)!

 • Besvar
  Greatest hits fra maj – Sustain Daily – inspiration til en bæredygtig livsstil
  31. maj 2016 at 08:13

  […] med at plante haven til og har tilmeldt sig giftfri have, og Julie har måttet indse, at hun har forvandlet sig til en havetype, der sætter pris på at luge! Johanne er blevet ekspert i at pynte op med vilde blomster, og Emma […]

 • Skriv en kommentar