Betyder “Oeko-tex” økologisk?

Vi flyttede ind i vores hus i efteråret, og nu er jeg endelig ved at have tid og overskud til at kaste mig over de sidste indretningsmæssige ting. Derfor vil der nok følge nogle indlæg indenfor boligtemaet den næste tid.

Jeg har været på udkig efter forskellige ting i tekstilafdelingen, senest håndklæder. Jeg vil gerne have nogle økologiske håndklæder, men de er lidt pebret, så jeg fandt i stedet nogle Oeko-Tex mærkede. Denne mærkning er jeg ofte stødt på før, og mit blik bliver altid fanget af ordet ”Oeko”. Det har jeg indtil nu altid tænkt måtte indikere, at der var tale om noget økologisk indhold. Dog har jeg aldrig fået undersøgt sagen, selvom jeg har haft en lille undren over, hvad mærket egentlig betyder. Det har jeg nu undersøgt, og tænkte, at jeg ligeså godt kan dele det med jer.

h

mærke

For jeg blev en anelse skuffet, da jeg googlede ”Oeko-Tex”. For selvom det er en positiv mærkning at finde på tekstiler, så har det ikke noget med miljø eller økologi at gøre. Det er nemlig en international sundhedsmærkning, som indikerer, at tekstilet lever op til en række krav omkring indholdet af sundhedsskadelige kemikalier. Her (http://www.okotex.dk/14156) kan du se listen over de stoffer, som Oeko-Tex opstiller krav for mængden af. De skriver selv, at ” der udelukkende er tale om en sundhedsmærkning for tekstiler og ikke miljømærkede tekstiler eller økologiske tekstiler”. Derfor er det jo et rigtig fint mærke at gå efter, hvis man hovedsaligt fokuserer på ikke at udsætte kroppen for diverse kemikalier. Har man i stedet øko/miljøhatten på, bør man nok i stedet gå efter tekstiler produceret af økologisk bomuld eller genbrugsmaterialer.

 

Så har jeg lært det 🙂

 

 

You Might Also Like

1 kommentar

  • Besvar
    Hvad dækker FSC-mærket egentlig over? – Små Forskelle
    24. april 2016 at 17:45

    […] i de forskellige mærkninger, når jeg støder på dem, og har også før skrevet om MSC-mærket, Oeko-tex og svanemærkning ifht. […]

  • Skriv en kommentar