Anbefaling af ‘Verdens grønneste shampoo’

shampoo

Okay det er er næsten for grønt til at være sandt! Jeg har igennem den sidste tid testet O’rights Green Tea – Tree in a bottle shampoo og balsam. Konceptet bag hårplejen er ret genial synes jeg. Folkene fra O’right har nemlig forsøgt at gøre produkterne så naturlige som overhovedet muligt fra ende til anden. Det vil sige at selve shampooen er 96% naturlig og indeholder bl.a. økologisk grøn tea samt økologisk skummiddel. På hjemmesiden kan du læse en masse om de ingredienser, de anvender i produkterne. Produkterne er fri for sulfater, phthalater, parabener, farvestoffer, formaldehyd samt et par andre ting, som jeg ikke har helt styr på, hvad er.

Selve emballagen er fremstillet af biologisk nedbrydelige materialer, der bl.a. udvindes af affald fra frugt, grønsager og planter. Derfor skriver de på flasken, at det hænder at emballagen revner eller er deform. Shampooflasken jeg modtog, var skæv på vakummåden, men fejlede derudover intet. Blækket, der er brugt på flasken, er soyablæk, indpakningskartoner er lavet af genbrugspap, klistermærkerne er kemikaliefri med økoprint på osv. osv. Under de rette forhold kan emballagen komposteres på et år. I en lille vedlagt folder beskriver de, hvordan de optimale forhold for komposteringen bør være.

Som prikken over i’et, er der indkapslet plantefrø i emballagen (jeg tror det er i låget). Hvis flasken komposteres korrekt, vil frøene efter et års tid begynde at spire og begynde at vokse sig til et træ. Så det er bogstaveligt talt ‘tree in a bottle’, vi har med at gøre! Er det ikke blæret? det tror jeg vidst nok det er!

Men duer produkterne så til det, det egentlig skal? Det kan jo lyde nok så fint, men hvis skidtet ikke giver lækkert hår, så nytter det jo ikke noget. Jeg har brugt shampooen og balsammen i et par uger, og jeg er faktisk ret godt tilfreds. Det efterlader håret blødt og luftigt og har en mild duft af ‘green tea’ (altså ligesom de Elisabeth Arden produkter, der også hedder ‘green tea’. Ikke ligesom teen). Mit hår er tyndt og klasker nemt, men jeg oplever ikke at disse produkter tynger mit hår. Mærkelig nok er jeg nødt til at bruge dobbelt mængde af balsammen i forhold til, hvad jeg plejer. Men da jeg ved et uheld er komme til at komme balsammen i en meget større flaske end shampooen, så gør det ikke det store.

Det her indlæg er næsten for hurraagtigt, men det er svært at få armene ned, når produkterne bare er så gennemført bæredygtige – og samtidigt virker. Så hvis du kan se igennem fingre med min barnlige entusiasme og bare leder efter god og grøn hårpleje, er denne et godt bud 🙂

Produkterne kan købes bl.a. her og her, og for en god ordens skyld vil jeg lige pointere, at dette indlæg ikke er sponsoreret.

You Might Also Like

0 kommentarer

Skriv en kommentar