Opskrift på kødløs kødsovs

linsesovs

For et par år siden fandt jeg denne opskrift på vegetarkødsovs, hvor kødet erstattes med linser. Det var mit første positive møde med linser, som jeg indtil da fandt melet og kedelige. Men denne sovs er virkelig god samt ligeså hurtig at lave som traditionel kødsovs. Jeg laver ofte en stor portion, så der er til flere dage eller til fryseren.

De krydderier der skal bruges, er bare nogle, jeg selv foretrækker, for at sovsen får et lidt indisk touch. Der kan man jo selv krydre i den retning man vil 🙂

Ingredienser:

2 dl røde linser

1 løg

2-3 gulerødder

2-3 fed hvidløg

1 dåse eller karton hakkede tomater

8-12 dl vand

Salt

Chili – frisk eller pulver

En smule kanel

En smule spidskommen

En lidt større smule Garam Masala India krydderi

 

Fremgang:

Linserne skylles. Løg, chili og gulerødder svitses. Linser, tomat, vand og krydderier tilsættes. Koges i 45 min.

Velbekomme 🙂

You Might Also Like

0 kommentarer

Skriv en kommentar