Projekt kødfri januar

IMG_1009suppe

Egentlig er jeg ikke tilhænger af regler i forbindelse med min mad. Jeg har ikke det store behov for at tilslutte mig nogen retning eller kur indenfor kost, da det mest for mig til at tænke på alt det, jeg ikke må spise. Alligevel har jeg længe haft lyst til at udfordre mig selv og mine kostvaner. Som jeg har nævnt før, er jeg ikke den store kødfan. Jeg spiser ofte kød, men tit er det af gammel vane og af mangel på kreativitet. Jeg kan sagtens nyde noget lækkert kød, men det er sjældent noget, jeg går og fantaserer om. Derfor har jeg besluttet at prøve at undgå kød i en måned. Dette gør jeg af den grund, at jeg ønsker at skære ned på mit kødforbrug generelt, mest af klimamæssige grunde. I hverdagen får jeg ikke afprøvet ret mange kødfri opskrifter og alternativer, da gammel vane får mig til at række ud efter fars, kylling og kødpålæg. Nogengange skal der simpelthen udelukkelse til, for at kreativiteten kan blomstre 😉 Derfor vil jeg i januar leve som vegetar. Jeg har ingen ambitioner om at blive vegetar permanent, men at få udfordret mine madvaner samt få testet, hvilken betydning kød egentlig har for mig. For hvem ved, måske bliver det en større udfordring, end jeg tror 🙂 En udelukkelse vil skubbe mig ud i at få afprøvet forskellige former for planteproteiner som linser og bønner, som jeg sjældent spiser, da jeg synes det bliver lidt melet. Men måske mangler jeg bare de rette opskrifter, nu er det i hvert fald noget, der skal udforskes i.

Jeg ved godt, at hvis man skal være helt klimakorrekt, skal man leve vegansk. Det er jeg dog ikke pt. Klar på, og det at reducere forbruget af mælkeprodukter og æg må komme på et senere tidspunkt. Et skridt af gangen 🙂

Min tanke er i løbet af måneden at lave updates og dele kødfri opskrifter. Måske jeg kan inspirere andre, som ligesom mig mangler ideer til alternativer til kødretter. Måske andre endda har lyst til at hoppe med på vognen?

Ligger du inde med en god opskrift eller kender du en godt sted at finde nogen, så del meget gerne 🙂

salat uden lys

You Might Also Like

1 kommentar

  • Besvar
    Mette M
    30. december 2015 at 17:04

    Sikke en spændende udfordring Julie, jeg er spændt på at høre dine erfaringer. Vi er selv begyndt at spise mindre kød i løbet af efteråret og jeg har god erfaring med vegetar opskrifter fra http://www.madforlivet.dk Der er en vegetarlasagne og vegetarfrikadeller (som børnene også elsker 🙂

  • Skriv en kommentar