Er zero waste livsstilen mon noget for dig?

plastik

Efter jeg kom på Instagram, har jeg opdaget den såkaldte ”zero waste” livsstil. Den går kort og godt ud på at reducere sit skrald til et absolut minimum med et mål om at efterlade så lidt skrald som overhovedet muligt. Det lyder umiddelbart som lidt af en opgave, men efter at have fulgt flere Instagrammere, kan jeg se at det rent faktisk kan realiseres. Det handler om at undgå emballage og engangsbrug, f.eks. ved at lave mad fra bunden, købe løs vægt, kompostere og genbruge. På Youtube er der videoer, der viser dig, hvordan du laver hjemmelavet shampoo, mascara, tandpasta og deodoranter, og derved både undgår emballager og kemikalier. Jeg har ofte kigget ned i skraldespanden og græmmet mig (det udtryk er da for godt til at komme i glemmebogen) ved alt det, som jeg smider ud, uden at det egentlig har haft nogen værdi eller betydning for mig. Det er et emne jeg har skrevet om flere gange før. Jeg synes det er lidt svært at komme på ideer til, hvordan jeg kan undgå alt det ligegyldige affald og bliver bedre til at genbruge ting. Det er her jeg lader mig inspirere af zero waste livsstilen. Jeg kommer aldrig til at dedikere mig fuld ud til livsstilen, men jeg vil hellere end gerne lade mig inspirere og ændre nogle vaner. Følgende er nogle vaner jeg har ændret efter at have fulgt diverse zero wastere:

  • Oftere at bruge viskestykker, klude og stofservietter i stedet for papir og køkkenrulle
  • At købe mere genbrug end jeg gjorde før
  • At genbruge glas
  • At blive bedre til at undgå engangsbrug ved f.eks. at bruge en kropsbørste i stedet for bodyscrub, små klude i stedet for vatrondeller, droppe sugerør osv.
  • Jeg har ønsket mig en kompostbeholder i julegave (indrømmet det er det mest miljønørdede ønske ever 😉 )
  • Jeg har fået øjnene op for produkter lavet af bambus f.eks. tandbørster. De er nemlig biologisk nedbrydelige. De står også på ønskesedlen til næste gang jeg mangler.

Jeg mangler stadig at finde en butik, hvor man kan købe flere dagligvarer i løsvægt. Handler man i et supermarked, hvilket jeg gør, synes jeg desværre det er ret svært at undgå plastikemballager. Derfor håber jeg at hele den her grønne miljøbølge vil inspirere flere butikker til at begynde at sælge i løsvægt.

thaifrugt

Hvis du ligesom mig er ude efter ideer til at genbruge mere og smide mindre ud, så følger der her nogle zero wastere, du kan kigge nærmere på:

  • Den danske blogger Janne, som på bloggen http://tagskraldet.tumblr.com/ skriver om sin egen proces mod en skraldefri livvstil. Hun har bl.a. lavet en unwrappedliste over produkter man kan købe uden emballage. Du kan også følge hende på Instagram under navnet tagskraldet.
  • Instagrammere som pakageless, thezerowastevegan, livingwastefree, going.zero.waste, ecowarriorprincess, rocket_science og danskeren gittemary.
  • Prøv også at søg på zero waste på Youtube, så kommer der en masse videoer og guides op.

Igen vil jeg opfordre jer til at bruge hashtagget #tipstilgenbrug hvis I ligger inde med gode ideer til, hvordan man kan genbruge flere ting i hverdagen 🙂

God dag til dig, og glædelig december i øvrigt 🙂

You Might Also Like

0 kommentarer

Skriv en kommentar