Dette mærke sikrer, at din fisk er bæredygtig

Det traditionelle julefrokostbord byder på forskellig lækkert fisk, og skal du ud og handle sild, fiskefiletter og laks, er der et bestemt mærke, der er værd at kigge efter. Det er MSC-mærket, som sikrer at de pågældende fisk og skaldyr er bæredygtige. Mærkningen bruges kun til vildtfanget fisk og skaldyr, og sikrer bæredygtighed i den forstand, at bifangst er minimeret og at der ikke overfiskes. Fiskerierne skal opfylde en række kriterier for at opnå mærkningen, hvis hovedmål er at sikre et rigt dyreliv i havene, så fiskebestandene og havenes sundhed bevares.

sild

I flere dokumentarer og artikler har jeg set skræmmende fremtidsudsigter for havene og kloden som helhed, hvis det massive overfiskeri fortsætter. Det er i bund og grund en nødvendighed at fiskeri bliver langt mere bæredygtigt, og et godt sted at starte som forbruger, er at gå efter fisk med MSC-mærket. Så sikrer du f.eks. at der ikke er gået delfiner og skildpadder til i nettene, i jagten på din tun. Du sikrer også at fiskerne har styr på fiskebestanden, så bl.a. der ikke fanges for mange unge fisk. Du kan læse meget mere om mærket og dets standarder på https://www.msc.org/

stjerner

Jeg vil ønske dig og din familie en rigtig glædelig jul, og tak fordi du læser med på bloggen 🙂

julekugler

 

You Might Also Like

1 kommentar

  • Besvar
    Hvad dækker FSC-mærket egentlig over? – Små Forskelle
    21. april 2016 at 11:48

    […] mig lidt ind i de forskellige mærkninger, når jeg støder på dem, og har også før skrevet om MSC-mærket, Oeko-tex og svanemærkning ifht. […]

  • Skriv en kommentar