Miljøvenligt, allergivenligt og økonomisk alternativ til vaskepulver

De sidste gange jeg har vasket tøj, har jeg eksperimenteret med et alternativ til vaskepulver; nemlig vaskenødder. Vaskenødder er egentlig skallerne fra en økologisk frugt, og har i århundreder været brugt til rengøring og tøjvask i Indien og Napal, hvor de kommer fra. Skallerne indeholder det vaskeaktive stof saponin, som frigives, når de kommer i kontakt med vand.

Vaskenødder er derfor et helt naturligt alternativ til vaskemiddel, og da de ikke indeholder kemikalier overhovedet, er det optimalt for allergikere. Samtidig er det meget mildere for miljøet, og nødderne er biologisk nedbrydelige og kan derfor komposteres.

pose

Jeg er faktisk ret begejstret for vaskenødderne! Lige da jeg åbnede posen, bredte sig en lugt af eddike, og jeg havde mine bange anelser. Nødderne ligner noget fra en juledekoration og det er svært at forestille sig, at de kan gøre noget som helst rent. Man tager 3-5 nødder og lægger i den medfølgende stofpose og lægger den direkte i vaskemaskinen. Vaskenødderne manede min skepsis til jorden, da de heldigvis ikke får tøjet til at lugte af eddike (det må have været posen, de ligger i), og de vasker ligeså rent som vaskepulver. Selv nassede stofbleer blev rene!

nødder i hånd posen

Nødderne kan genbruges 3 gange, så i en pose med 1kg, er der altså virkelig til lang tid. Jeg har hørt, at der er til et års forbrug i en pose, men tror måske ikke det rækker så langt i en børnefamilie 😉 Men stadigvæk er det billigere end at bruge vaskepulver, og faktisk også ligeså let. Derfor er jeg alt i alt vældig godt tilfreds med min test af vaskenødderne, og vil bestemt fortsætte med at bruge dem. De kan desuden bruges til rengøring, hvilket der er en instruktion til på posen.

De kan købes i forskellige helsebikser, jeg fandt mine på www.med24.dk til 139,95 kr. Priserne varierer lidt, så det kan nok godt betale sig at tjekke forskellige steder.

You Might Also Like

1 kommentar

  • Besvar
    Den rette mængde vaskepulver – Små Forskelle
    30. april 2016 at 18:55

    […] tøjvask er det forskelligt, om jeg bruger vaskenødder eller vaskepulver. Når det kommer til vaskepulver, har jeg altid været i lidt tvivl om, hvor […]

  • Skriv en kommentar