Aubergineomelet med ris og spicy thairåkost

Der skete noget vildt den anden dag! Min kæreste – den dedikerede kødmand – foreslog simpelthen selv, om vi skulle have kødfri aftensmad: ”Du snakker jo sådan om det vegetarmad, så vi kan ligeså godt få det overstået”…. Så egentlig var det nok ikke så meget lysten, men mere tanken om at blive fri for mit snakken 😉 Men så gik han i køkkenet, og fik noget ret lækkert mad bikset sammen, som han faktisk også selv syntes var ret lækkert. Så den opskrift synes jeg, at I skal have til inspiration. Den angivne mængde er til to eller tre personer:

Omelet:

Papirtynde skiver fra en halv aubergine

3-4 æg

2 spsk soja

1 spsk østerssovs

3 spsk vand

Det våde piskes sammen i en skål og auberginerne tilsættes. Hældes på en varm pande med olie og vendes efter 2-3 min. Vi kan godt lide omeletten tynd, så af denne portion er der til 2-3 tynde omeletter.

 

Spicy thairåkost:

1-2 fed hvidløg

Frisk chili/chilipulver efter eget temperament

3-4 store revne gulerødder (eller papaya eller kål)

1-2 tomater skåret i små stykker

Saften fra 1 lime

1 spsk soya

1 spsk sukker

2 spsk vand

En håndfuld hakkede peanuts, cashewnødder eller pinjekerner

Hvidløg og chili æltes i en morter, til det bliver en tyk pasta. Pastaen vendes sammen gulerødderne, nødderne, tomaten og de øvrige ingredienser. Smages til og justeres efter, hvordan du kan lide den.

Serveres med kogte ris

omelet

Velbekomme 🙂

You Might Also Like

0 kommentarer

Skriv en kommentar