9 tips til at spare på vandet

Ligesom med så mange andre sparetips, så handler det med at spare på vandet jo bare om at bruge mindre. Det er ikke rocket science, men nogle gange er det godt at blive mindet om, hvor det er man bruger unødvendig meget vand uden at tænke over det. Udover at man sparer på vandet, bliver vandregningen jo også reduceret, og det er nok noget, de fleste er interesseret i. Jeg synes i hvert fald ikke, det er særlig spændende at bruge penge på vand – de ville gavne mere andre steder i budgettet 🙂 Det handler ikke om at lide afsavn men blot at ændre vaner. Og selvom det er små besparelser, så gør de alligevel en forskel på den lange bane. Nu til tipsene:

IMG_2698

 • Først klassikeren: sluk for vandet imens du børster tænder, sæber dig ind i badet, skræller kartofler, og hvornår du ellers kommer til at lade vandet løbe.
 • Invester i en sparebruser. På den jeg netop har købt, står at den sparer 60-80 % af vandforbruget. Man kunne frygte, at strålen så er slatten, men jeg synes faktisk ikke, at jeg kan mærke forskel fra en traditionel bruser.
 • Tag kortere bade. Hvis man bare skærer nogle minutter af hvert bad, batter det hurtigt noget.
 • Har jeg vandslatter i vandflasker, elkedlen og karafler, bruger jeg dem til at vande blomster med (så husker jeg det nemlig også 😉 )
 • Mange af os bruger alt for meget vand, når vi koger æg eller pasta. Der er ingen grund til at bruge flere liter vand til pasta, langt mindre kan gøre det. Når man koger æg, behøver æggene kun at være halvt dækkede af vand. Igen er det snildt at bruge vandslatter til formålet. Husk at koge under låg.
 • Mange toiletter har efterhånden stort og lille skyl, som gør det let at bruge den mængde, der er brug for. Ofte kan mindre dog gøre det, og på nogle toiletter kan det fint lade sig gøre kun at bruge et halvt skyl, ved kun at presse knappen halvt i bund.
 • Og så den friske, som nok egner sig bedst til de, der bor alene(eller som har et meget afslappet forhold til bofællerne). Jeg læste engang, at Cameron Diaz kun skyller ud i toilettet hver anden gang for at spare på vandet. Det er selvfølgelig rarest, hvis man kun har lavet nummer et (..!), og jeg tror man kunne spare meget i det lange løb ved at praktiserer det. Det kræver nok bare lidt overvindelse 😉
 • Hav en regnvandsopsamler i haven. Så undgår man at skulle bruge haveslange til at vande med i sommermånederne.
 • Sørg for ikke at have dryppende haner i boligen.

 

Del gerne jeres tips nedenfor 🙂

You Might Also Like

3 kommentarer

 • Besvar
  Nicoline
  13. oktober 2015 at 18:03

  Og husk at skifte et løbende toilet! Det koster kassen, hvis det står og løber.

  • Besvar
   Julie
   15. oktober 2015 at 16:20

   Uha ja det er en af de slemme!

 • Besvar
  Til kamp mod brug-og-smid-væk-kulturen! del jeres tips på Instagram – Små Forskelle
  24. april 2016 at 18:59

  […] ærlig talt ideer til, hvad jeg skal gøre med dem. Jeg har delt nogle af mine tips i indlægget ”9 måder til at nedbringe dit plastikforbrug”, men jeg mangler ny […]

 • Skriv en kommentar