Nyt nyt nyt!

I disse år er der en tendens, jeg har gået og tænkt over. Det er det her med, at vi hele tiden vil have nyt. Nyt tøj, ny Iphone, ny bil, ny stil, ny kur, ny livsstil. Det er som om, at nyt er blevet en værdi i sig selv. Det nye er spændende og udstråler handlekraft, god stil og gør os interessant i andres øjne.

I forhold til min blog er det aspektet omkring det materielle, som er interessant. For hvad er det, at nye ting skal give os? Hvad er det vi forventer af nye ting, og hvilket behov opfylder de? Personligt har jeg netop været igennem en periode, hvor jeg følte stor trang til at forny alt materielt omkring mig. Jeg drømte om ny indretning, nyt tøj, nyt udstyr til mine hobbyer og meget andet. Inden jeg nåede at klikke det halve af webshoppene hjem i min iver, stoppede jeg op og forsøgte at finde ud af, hvad det lige handlede om. Hvorfor skulle alt pludselig skiftes ud? Hvad var det udtryk for? Jeg var højgravid og vi havde netop købt hus. Der ventede nogle store ændringer i mit liv, og det var som om, at dette inspirerede mig til flere ændringer. Det var lidt følelsen af ?at gøre det ordentligt?. Altså når jeg endelig ville kunne passe almindeligt tøj igen, så skulle jeg skisme da også have en helt ny garderobe og ny stil. Og når vi nu skulle have nyt hus, så skulle det da også indrettes med nye ting. Der gik det lidt op for mig at nyt avler nyt. Man bliver aldrig færdig, da der altid er noget nyt og spændende på markedet. Jo mere nyt jeg får, desto mere nyt har jeg lyst til at anskaffe mig. Det er skruen uden ende. Måske du kender det? Det er nok det, de har regnet ud, de snedige producenter og reklamefolk, når de gang på gang får overbevist os om alt det, vi er nødt til at eje. For en ny jakke kræver jo et nyt tørklæde, og en ny taske, der matcher – ikke? Jeg bliver en smule træt af mig selv over alle de gange, jeg hopper på den og igen køber nyt, som jeg faktisk ikke har brug for. Derfor ved jeg efterhånden, at det for mig er vigtig indimellem at tænke over, hvilket behov denne købetrang er udtryk for. Efter jeg er begyndt på det, har trangen faktisk (næsten helt) lagt sig. Det er i og for sig heldigt nok, for det bliver hurtigt en dyr omgang 😉 Og jeg ved jo godt, at jeg ikke bliver lykkeligere af at udskifte alt mit nips og af at fylde endnu mere tøj i skabet, så de penge er nok bedre brugt et andet sted.

Lad mig høre, hvad du tænker om emnet ? giver mit indlæg mening? Har du iagttaget det samme hos dig selv?

 

You Might Also Like

0 kommentarer

Skriv en kommentar