Flaskevand vs. Postevand

vandflaske

Vi ved sikkert alle sammen godt, at kildevand på engangsflasker ikke er særlig gode for miljøet. Hvem hvor slemme er de egentlig? Jeg har googlet lidt rundt, og har fundet nogle tal, som alligevel overrasker mig. Faktisk koster flaskevand 900 gange mere i CO2regnskabet end postevand! Det er fordi der bliver brugt CO2 på at producere flasken, tappe vand og transportere flasken. I 2012 var flaskevand årsag til et CO2 udslip på over 25 millioner kilo i Danmark. Der blev nemlig købt 139,5 millioner liter det år! Jeg har desværre ikke kunnet finde nyere tal, men jeg tvivler på, at vi har fået vendt skuden på tre år. Det er lidt paradoksalt, at vi køber SÅ meget flaskevand i et land, hvor vi har rent vand i hanerne. Måske det er sundhedsbølgen, der har overbevist os alle om, at vi skal have en flaske vand indenfor rækkevidde døgnet rundt for at få tilstrækkelig vand. Om det er nødvendigt er naturligvis en anden snak (jeg er selv en af dem, der ikke engang tager i Netto uden vand i tasken), men at reducere flaskevandsforbruget ville både gavne miljøet og egen pengepung. Når jeg en sjælden gang bevæger mig ud i verden uden en drikkedunk, svier det næsten at skulle give 15-25 kr for en flaske vand på en tankstation, når jeg ved, at jeg ville kunne tanke det gratis på deres toilet.

Derfor har jeg (næsten) altid en drikkedunk ved hånden. Jeg har et par stykker, som jeg lægger i køleskabet, så jeg altid har koldt vand. Et par gange om ugen vasker og skolder jeg dem, så der ikke samler sig bakterier. Det er desuden nemt at opstøve drikkedunke uden phtalater, PVC, BPA og hvad der ellers er rart nok at undgå. Personligt bryder jeg mig ikke om den der sutteflaske-drikketud som mange drikkedunke har. Hvis du har det ligesom mig, kan jeg anbefale Nalgene (købt i Spejdersport) eller Tupperware.

Jeg har bla. læst følgende artikler:

http://aquatak.dk/files/8413/9384/9086/TNKartikel_CO2_ved_flaskevand_og_hanevand_September_2012.pdf

http://www.hofor.dk/nyhed/postevand-er-900-gange-mere-miljovenligt-end-flaskevand/

http://politiken.dk/forbrugogliv/forbrug/indkoeb/ECE2327577/en-liter-flaskevand-belaster-klimaet-lige-saa-meget-som-en-km-i-bil/

 

 

You Might Also Like

1 kommentar

  • Besvar
    marianne
    29. september 2015 at 13:16

    Puha det var værre end jeg troede, giver stof til eftertanke

  • Skriv en kommentar