Downsizing – skønhedsprodukter

Downsizing, altså at skære alt unødvendigt væk, er et af tidens hurraord. Jeg er vild med ideen, da jeg ofte har en glødende trang til at sortere og smide væk, da jeg synes, at for mange ting føles som støj. Jeg bryder mig ikke om at have ting, jeg ikke bruger, og jeg tænker hurtigt, at det er frådseri at have for meget unødvendige liggende. Man kan jo downsize mange sider af sit liv, men i dette indlæg vil jeg fokusere på skønhedsprodukter, som er en af de ting, jeg er meeeget glad for!! Jeg har dog lidt for meget liggende, hvilket jeg gerne vil skære ned på. Det handler selvfølgelig om, at jeg må blive bedre til at overveje, hvad jeg egentlig har brug for, og hvornår jeg er ved at falde i en reklamefælde. Men i dette indlæg vil jeg egentlig gerne slå et slag for multiprodukter. Altså produkter, der har flere funktioner. De sparer både penge, plads og emballage. Et af mine favoritprodukter for tiden er det ultrahypede kokosolie. Generelt kan mange olier som mandel, argan og olivenolie bruges til flere forskellige formål, men kokosolien er pt. min favorit af flere grunde:

 • Den kan bruges som hårkur. Jeg smelter en skefuld i mikroovnen og fordeler den i hele håret og giver en god gang hovedbundsmassage. Når den har siddet i alt fra 15 min til 2 timer, så fordeler jeg shampoo i håret INDEN jeg hopper under bruseren. Håret bliver dejlig blødt og ikke tynget, som jeg f.eks. oplever det med arganolie.
 • Jeg bruger den i ansigtet, så huden bliver gennemfugtet. Igen synes jeg ikke, at den fedter så meget som andre olier. Hvis min hud er tør, bliver den dog også glad for arganolie.
 • Som kropsolie tørrer den forholdsvis hurtigt ind og gør huden lækker og blød. Jeg har brugt kokosolie dagligt under min graviditet for at forebygge strækmærker (kombineret med andre olier) og indtil videre ser det (7-9-13) ud til at have virket 🙂
 • I perioder døjer jeg med tørre hænder, og når jeg har tiden og tålmodigheden, masserer jeg olien godt ind i hænderne og går rundt med det, så længe som jeg orker. Dette gør, at jeg ikke behøver at bruge håndcreme flere gange dagligt, hvilket er et plus, da det ikke er en beskæftigelse, jeg er ret begejstret for.
 • Det er en smagssag, men jeg kan bedre lide den sommerlige kokosduft end jeg f.eks. kan lide arganoliens lidt gedeagtige lugt. Jeg bryder mig ikke om, at der er parfume i mine kropsprodukter, så den naturlige duft af kokos passer mig godt.

Et andet multiprodukt, som har været min tro følgesvend i mange år er vaseline. Denne bruger jeg på følgende måder:

 • Som erstatning for læbepomade og lipgloss. Den fugter og får læberne til at skinne fint uden at klistre.
 • Som SOS produkt til tørre pletter. For mig er vaseline mindst ligeså godt som diverse salver og fedtcremer.
 • Som fodcreme. Jeg masserer vaseline på fødderne om aftenen og tager en sok udenpå, som jeg sover med. Dette trick kan du også lave med hænderne, hvis du har nogle tynde bomuldshandsker.
 • Som øjencreme og på vipper og bryn. Om aftenen dupper jeg ofte vaseline på øjenvipper, bryn, under øjnene og i den yderste øjenkrog. Det er nok mest dent psykiske i at forkæle vipper og bryn en fugtkur, der driver mig, for jeg har aldrig set nogen resultater, så det gør nok i virkeligheden ingen forskel 😉 Dog er det under øjnene godt til at fugte og dermed forebygge rynker.

For at opsummere kan disse to produkter altså gøre det ud for kropsolie/lotion, ansigtsolie, fugtgivende ansigtsmaske, øjencreme, hårkur, håndcreme, fodcreme, læbepomade og lipgloss.

Dertil kommer, at kokosolien også er fremragende i madlavning på forskellig vis og til oilpulling, hvis man er til den slags. Begge dele er meget budgetvenlige og koster ca. 70-90 kr for kokosolien og vaseline er ofte på tilbud til 10 kr i supermarkederne.

kokosolie

Hvilke multiprodukter holder du af på skønhedshylden?

You Might Also Like

2 kommentarer

 • Besvar
  Katrin
  23. maj 2016 at 15:24

  Har lige opdaget din blog og TAK for fantastisk læsning. Jeg er selv blevet meget optaget af bæredygtighed de sidste par år og det er derfor fedt at få gode tips og triks.
  Jeg bruger også kokosolie til at rense mit ansigt morgen og aften. Har læst at den er antibakteriel og ellers kan man blande lidt tea tree oil i (så skal man dog ikke bruge den til øjen make-up ;)) efter at have masseret den ind, vasker jeg den blidt af med en bomuldsvaskeklud eller en konjacsvamp (begge kan genanvendes).
  Derudover bruger jeg aloe vera gel som ansigtsmaske (har altid en i køleskabet i tilfælde af solskoldning eller brændemærke alligevel).
  og ellers har jeg fokus på genanvendelighed, så en fast del af min skønhedsrutine er bomuldsvaskeklude, konjacsvamp og en træbørste til kroppen. På denne måske sparer jeg penge på bodyscrubs osv. da disse kan bruges istedet 🙂

  • Besvar
   Julie
   5. juni 2016 at 11:46

   Tak for din kommentar – jeg er rigtig glad for, at du kan lide bloggen 🙂 jeg kan høre, at vi tænker i de samme baner ifht. Genanvendelighed og rene naturprodukter. Lige aloe vera har jeg ikke prøvet som ansigtmaske, men har brugt det som aftersun, hvor min hud blev rød og irriteret af det. Så har ikke turdet smøre det i hovedet;)

  Skriv en kommentar